söndag 25 maj 2014

Himmel & Helvete....



En ny vecka på väg att avslutas och man kan lätt påstå att ibland är marginalerna små, skillnaden mellan "Himmel & Helvete" kan vara allt från en snedspark, en galopp eller säg 800 miljoner !!

  • Trots en gubbgrinig Harry Redknapp i klippet ovan tror jag mig veta att han han mår förbannat bra idag. Hans lag QPR spelade kvalfinal på Wembley igår mor Derby County och var utspelade i stora delar av matchen, han slänger in en av många "föredettingar"ur sin trupp iform av Bobby Zamora... och med 10 sekunder kvar av ordinarie tid fixar inhopparen segern med sitt mål som i runda slängar var värt 800 miljoner !! Han var garanterat i HIMMELEN igår kväll.


  • Athletico Madrid har under året vunnit min gunst, inget snack om saken, Man vinner spanska ligan och tar sig till final av C.L, man har gjort det som ett lag där man är beredda att offra allt & lite till för sina lagkamrater och coach Diego Simeone. Just viljan att aldrig ge sig och att allting är möjligt har präglat Athletico och man var obesegrade fram till gårdagens final mot Real Madrid och man leder oxå fram till 93.15 när Reals kvittering kommer, i förlägningen var man tyvärr ett slaget lag och jag är övertygad om att vinnarskalle Simeone tänker att HELVETE vad nära vi var en klassisk dubbel.

En grymt bra coach: DIEGO SIMEONE

  • Elitloppet är årets höjdpunkt när det gäller travsport, inget snack om det. Publikfest i dagarna 2 med uppemot 30 grymma löp där Elitloppsfinalen runt 17.00 på söndagen är le grande final. Björn Goop slutade 3:a med Conny Nobell 2006 men efter att både ettan & tvåan i mål visade sig vara dopade fich han segern, men det kändes inte som "på riktigt". Idag fick han dock vinna på riktigt då han fick äran att köra den franska hästen Timoko. B.G är vanligtvis en cool kille som inte ofta visar några större glädjeyttringar men idag brast det efter segern då han var uppe och klättrade på staketet och ville ta hela E läktaren i famn. Jag hoppas han unnar sig en frikväll och skiter i snabbjobben imon bitti och tar en partykväll så kommer han garanterat vara i HIMMELEN senare ikväll....
"Böjen", Björn Goop & "Spången"

torsdag 22 maj 2014

Tråkiga avsked & Derby laddning

Åh va kvavt... fan va varmt det är... jävlar nu har jag en cd skiva ala "Loket Olsson" under armhålan... LÄGG AV ATT GNÄLLA... det är ju det här vi har suktat & längtat över.
BOOM sa det sen var sommaren här och det är underbart, låt det bara fortsätta ett tag till..



En lite tråkig vecka börjar lida mot sitt slut.
Tråkigt om man skall vara egoistisk (jag) men förmodligen lycka för de inblandade.

För ca 5 år sedan stötte jag på en riktig spjuver, efter ca 10 minuter kunde jag direkt konstatera att detta är en "go gubbe", hans namn var/är Jonas Harrysson.
Konserter, pokerkväller, Käringön semester har han vart höjdpunkter för mig men nu är det dax för "Harry" att dra hem till Blekinge igen och det får man acceptera...
Men jag kommer sakna denna glade gubbe, så är det bara.
Lycka Till "Harry-Boy".

Nästa tråkiga besked kom igår då en av min närmsta & bästa kollega meddelade att han/hon nu skall ut på nya äventyr, en ny utmaning.
Sånt får man givetvis oxå acceptera men det känns extremt tråkigt då vi haft 7 grymt roliga år tillsammans
Givetvis ett stort Lycka Till här oxå.

Ett avsked till skedde ikväll... men här fäller jag inga tårar precis.
Vi säger bye-bye till ekonomiskt dopade TYRESÖ FF som efter kvällen tunga C-L finals förlust kommer att splittras.
Tråkigt dock för tjejerna givetvis som visat en grymt stor proffessionalism under dena tunga vår, att man kunnat prestera på planen med ett konkurshot hängandes över sig, hatten av !!
Har själv vart i samma sits 2006 som tränare för LUNDBY IF och jag kan lova att det är ingen rolig historia, tro mig.

Imorgon är det derby dags för mitt SÄVEDALEN då vi möter JONSERED borta.
Kick off 18.00 i förmodad sommarhetta... som om det skulle behövas med all hetta som ett derby framkallar ??
För mitt unga lag är detta det första derbyt för många och det kommer ge dom erfarenhet i framtiden, JIF är favoriter och vi får slå ur underläge...

Som uppladdning var jag och kollega Gulic och tittade till våra "gamla lag" i en toppmatch i 5B
GAIK - Björkö 1-1 och där skall hemmalaget vara nöjda med den pinne man fick.
Alla väntade på 2-0 målet som skulle ge Björkö segern men istället blev ett individuellt misstag avgörande och 1-1 var ett faktum.
Jag tror ej att min "wingman" Jocke Olton  var alltför nöjd med detta resultatet.. men med lite distans så kan han vara riktigt nöjd med inledningen då man har 6 vinster & 2 kryss.
Sniff.. Sniff.. det luktar div 4 :-)

"Olton" (sorry för gammal bild)

onsdag 14 maj 2014

TACK till gamla.. och GRATTIS till nya hjältar

Sitter och kollar på en underhållande Europa League final mellan BENFICA - SEVILLA och JA en 0-0 match kan vara underhållande.
Själv sitter jag som de 5 herrarna på julafton som är ute och letar efter en tjur till tjurfäktningen och skriker: honom skall vi ha !!!
Nej det är inte Ferdinand utan Benficas mittback Ezequel Garay som hade varit en drömspelare i Man Utds nybygge, stabil, placeringsäker, bollskicklig och ett monster i luftrummet, KÖP, KÖP !!

Det blåser ju som bekant nya vindar runt Old Trafford då det skall in med en ny coach, truppen skall "renoveras" för att komma tillbaka efter säsongens misslyckande och i och med det får vi säga tack och hej då till gamla hjältar.


Rio Ferdinand sicken klippa han har vart under sina 12 år hos oss, en av P.L bästa mittbackar under 2000-talet, inget snack.
Placeringsförmågan, snabbheten, en bra uppspelsfot och bra huvudspel var en del av hans arsenal.
Kommer vara saknad av undertecknad men lycka till i din framtida utmaning (MSL ?)


För 8 år sedan kom en relativt okänd serbisk mittback från Serbien till Man Utd, men sir Alex hade koll och deklarerade att detta är vår blivande försvarschef !!
Finns det ris i Kina ?  Bajjar Björnen i skogen ??
Klart han hade rätt sir Alex och ingen kan klaga på han förutsägelse... Nemanja Vidic har varit kung i de bakre regionerna och älskad för sitt uppoffrande spel.
Ett par brutna näsor och en hel del andra skador har det blivit men det tror jag han tar alla dagar i veckan då han fått vinna 5 P.L titlar & 1 C.L triumf.
Det är nästan med en tår i ögat man kan konstatera att nästa gång man ser denne favorit lira boll är det i INTER´s svart-blå dress.

Om GARY PALLISTER & STEVE BRUCE var prinsar på 90-talet så har defenitivt RIO FERDINAND & NEMANJA VIDIC varit kungar under 2000-talet.

Mitt lag SÄVEDALEN lever en ganska anonym tillvaro i div 2 men har det sista fått en del media pga av vår unge talang Kristoffer Peterson som vid 16 års ålder tog chansen som ungdomsproffs i Liverpool.
Nu 19 år med ett nytt 1 års kontrakt signat, en låneperiod hos TRANMERE och seniorfotboll gjorde honom gott och ikväll kommer defenitivt vara en kväll för "Koffe" som han sent glömmer.... DEBUT i A-laget i en träningsmatch i Dublin.
Att coach Rodgers ger han chansen tyder ju på att han ser potential i "Koffe", grymt kul.


Stort GRATTIS "Koffe" och du vet att du alltid är välkommen ner till Vallhamra när du är hemma.

fredag 9 maj 2014

Positiv Energi !!

Ännu en vecka lider mot sitt slut, en bra vecka skulle jag vilja påstå och ändå har vi helgen kvar, överpositiv ??? Nej men bara jävligt tillfreds med det mesta skulle jag vilja påstå.

Mitt SÄVEDALEN "studsade tillbaka" i söndags efter förra veckans hedersamma förlust nere i Helsingborg genom att besegra Tenhult med 2-1 (0-1)
En synnerligen rättvis och fruktansvärt skön seger som vi verkligen var värda efter att ha kammat noll i de 3 senaste matcherna.
Trots stort spelövertag låg vi under i paus men det var inget som påverkade grabbarna utan man gick ut i andra halvlek och kvitterade per omgående och sedan kändes det som det var en lååååång väntan på när segermålet skulle komma, chanser brändes men med 10 minuter kvar intog Rasmus Tengfjord matchvinnar rollen med sitt förlosande segermål.

SEGERJUBEL efter 2-1 målet  FOTO: Leif Lundvall

Efter en seger är alltid kommande träningsvecka lite lättare att avverka, mer skratt och lättsammare stämmning trots att vi jobbar på stenhårt.
Kom inte och säg något annat än att resultat påverkar humöret....

Imorgon beger vi oss till Borås trakten för ännu en viktig match mot DALSTORP.
Men vi fick en rejäl dos energi med oss i bagaget när vi på dagens träning fick besök av 4 underbara killar från Grunden BOIS som var med och lattjade lite med oss inledningsvis och deltog på vår uppvärmning.

Så befriande att se dessa killars beslutsamhet & inställning där ingenting är omöjligt och framförallt att man tar allt med ett leende... att vara ute på fotbollsplanen är ju faktiskt det roligaste som finns !!



Att dessa killar är "hjältar" råder det inget tvivel om, dom hjälper oss i SÄVEDALEN under veckorna med att bl.a:
  • Tvätta grabbarnas träningskläder 3-4x / vecka
  • Hänga upp reklamskyltar inför hemmamatcher
  • Hämta post


Den glädjen & inställningen som Grunden-killarna visade idag skall vi definitivt ta med oss till fighten imon i jakten på 3 poäng.

fredag 2 maj 2014

Resan går vidare....

En gång (A Madrid borta)... Två gånger (Liverpool)... MEN INTE EN TREDJE GÅNG !!

Bussen som parkerats det senaste trodde jag skulle bytas ut mot något fräschare, snabbare, kvickare typ en porsche men istället valde "the special one" återigen att lira typ en Volvo modell-82 hemma mot Athletico Madrid men det straffade sig och som jag njuter !!
Helt ärligt... man har ett utmärkt läge efter ett bra resultat borta men så ställer han upp med 6 backar !! i sin start XI ??

Så befriande att se ett lag som Athletico som är i total harmoni, trots ett underläge får man ej panik utan bara kör på med sin spelide, har tålamod och känner en inre trygghet och får med sig 1-1 in i paus.
Men istället för att vara nöjda och ta 2 steg bakåt kör man bara på och går för ytterligare mål framåt, och får utdelning trots att man ej gör avkall på defensiven för i detta laget är det 10 utespelare som jobbar kopiöst i båda riktningarna.

Sicken final vi har att se framemot i Lissabon om 3 veckor



Mitt SÄVEDALEN är i början av vår resa som slutar om 22 matcher någon gång i mitten av oktober, då skall vi har säkrat upp nytt div 2 spel säsongen 2015, det är klubbens målsättning.
Efter en kanonstart och vinst i premiären har det efter det blivit 3 "hedersamma" förluster och genast börjar olyckskorparna att kraxa...

Men jag kan meddela alla som har intresse av oss att vi har vart med i samtliga 3 förluster och med lite mer kvalitet och flyt i avgörande lägen hade det tickat in ett par poäng till.
Igår var det en tripp till Helsingborg som gällde och match mot Högaborg som kunde bjuda på kanonväder en gemytlig arena och en helt ok gräsmatta.
Vi gör en riktigt bra match, sliter kopiöst över 90 minuter, skapar x antal 100% chanser som ej omsätts i mål och när motståndarna är bra, har spetskvalitet och nyttjar sina lägen så får man resa hem tomhänt...

"Henke´s" grabb Jordan Larsson lirar i Högaborg och att 17 åringen är ett råämne råder inget tvivel om, exakt kopia av sin far, kreativ, företagsam, klipp i steget... enda skillnaden är att han är vänsterfotad.
Trots förlust vill jag även passa på att lyfta för hatten till HÖGABORG som var en trevlig bekantskap.
Ett lag som spelar en fin fotboll, unga killar, inget tjafs och gnäll utan man låter bollen sköta snacket och med många riktigt bra fotbollspelare i sin XI.

Resan fortsätter....

Men det sköna är att efter förlust längtar man efter revansch och det känns riktigt bra att den chansen dyker upp redan på söndag då vi tar emot TENHULT hemma på Valhamra klockan 14.00.
Ett lättare pass ikväll sen skall jag och kollega Gulic hitta en XI som skall ge oss 3 pinnar på söndag.