onsdag 26 september 2012

HLR + "Jocke Olton"

Onsdag kväll, 26 september och regnet strilar ned... och bara 13 veckor kvar till jul, hemska tanke.
Vi släpper det direkt och tar ett litet svep istället.

Idag var det dax fär årets årliga HLR (hjärt & lungräddning) utbildning på jobbet, de senaste 5 åren har jag haft dålig kemi med "plastdockan" och man kan väl lungt säga att det inte har direkt klickat mellan oss.
Men skam den som ger sig och idag kändes det som att vi hade något bra på gång  ända tills jag tog i för mycket i våra "30 komprektioner" och det bara sa PANG och min docka sprack..
Fram med ny docka och efter det flöt det kanon, gott så.
Det känns riktigt bra att få denna lilla mini utbildning 1 gång per år och peppar-peppar har det ännu ej vart skarpt läge på jobbet någon gång och vi hoppas verkligen att det förblir så.

Hösten 1991 i tältet på Valhalla på en träning med BK HÄCKEN (som förövrigt kommer vinna SM guld i höst) träffade jag på Jocke Olsson för första gången.
21 år har nu passerat revy och på lördag fyller min "wingman" 40 år !!
Bord för 2 är bokat på restaurant Otomania och jag hoppas på en kväll med mycket snack om gamla minnen, en hel del vin innan vi beger oss ut i Göteborgs nattliv för att se vad det har att erbjuda en nybliven "gubbe" ??



Häromkvällen såg jag nya Johan Falk filmen "Spelets regler" och det var riktigt kul att se en av mina 7 åringar på ISGR spela en av sönerna till "skurken" i filmen.
Han var med i 4 sekvenser, inga repliker men jag tycker att lilla J gjorde en riktigt stabil roll prestation och skall det delas ut ett pris för bästa unga biroll på Guldbagge galan nästa år hoppas jag att han kammar hem detta priset :-)

torsdag 20 september 2012

Drömmar om guld !!!


För ganska exakt 36 år sedan kom jag i kontakt med BK HÄCKEN för första gången efter att ha deltagit i en fotbollskola arrangerad av BK.H hemma i Backa och väl där gjorde jag väl förmodligen ett sådant "piggt" intryck att instruktören tyckte jag skulle spela i en gul/svart dress.
Och så blev det.
Det skall villigt erkännas att det var tufft för en 8 åring att ta sig med buss 40 som den hette på den tiden, byte på den enormt stora Hjalmar Brantingsplatsen för att där ta buss 21 till Bjurslätts Torg och en kort promenad till Slätta Damm för träning.
Men här tändes min första DRÖM: Jag skall spela i Häckens A lag på Rambergsvallen...


Min första dröm besannades och i april 1986 gjorde jag debut i division 1 Södra mot MYRESJÖ hemma på Rambergsvallen, seger 2-0 och man lyckades peta in en balja.
Det blev 7 säsonger där vi de första krigade för att bli ett etablerat div 1 lag medans någon gång under 89 när firma Almqvist/Lundin styrde skutan började vi att bli ett topplag som siktade lite högre upp... allsvenskan !!
Här tändes min andra DRÖM: Lira i allsvenskan med HÄCKEN...

Vi gick till kval hösten 90 och mötte GIF SUNDSVALL i ett möte bäst av 2, seger hemma på Hisingen med 4-2 och ledning i paus borta med 1-0, saken kändes klar, drömmen var nästan infriad.. men vi rasade ihop som ett korthus sista 45 minuterna på ett snöigt Timrå IP och förlorade med 1-4 och det skall villigt erkännas att detta var min bittraste förlust någonsin i min "karriär".
Proceduren upprepades hösten 91, nytt kval denna gång mot HELSINGBORG men vi lyckades ej denna gången heller... suck.
Tredje gången gillt blev det hösten 92 då det lirades en serie som kallades "kvalsvenskan" och i sista matchen lyckades vi lösa en allsvensk plats mot DJURGÅRDEN på Stockholm Stadion, LYCKA !!
Men min DRÖM infriades inte, för jag hade ny klubbadress säsongen 1993...

Vi skriver hösten 2012, det har runnit lite vatten under broarna de 19 år som gått sedan jag lämnade klubben som fostrat mig men HÄCKEN är alltid klubben i mitt hjärta och Rambergsvallen är fortfarande bara ett stenkast bort.
Idag är min klubb en etablerad allsvensk förening, fortfarande uppstickaren från Hisingen som saknar publik men låt folk lägga fokus på det och låt oss fortsätta att slå ur underläge för att ingen kan ta ifrån oss att vi spelar allsvenskans roligaste fotboll, gör mest mål och "smyger" med i guldracet, gott nog.

Det finns mycket som är fantastiskt med den resa som HÄCKEN nu har gjort och framförallt coach Gerhardsson & co har gjort ett kanonjobb men jag vill ändå framhäva min gamle lagkamrat och numera Sveriges smartaste sportchef Sonny Karlsson.


Han har varit allt i klubben: spelare, tränare och nu alltså sportchef med en grym fingertoppskänsla.
Han hittar spelare som kört fast och ingen tror på (Ranegie) och ger dom chansen att "blomma" igen för att efter ett par säsonger få en skaplig check av MFF på sisådär 15 millar.
Samma med de afrikanska lirarna som kommer hit i tidig ålder, anpassar sig, utvecklas, dominer som Chibuke och säls till Rosenborg för i runda slängar 14 miljoner.
Eller varför inte nämna Makondele som de flesta experter hade ett "bäst före datum" ingraverat efter hans namn efter tiden i Djurgården, Helsingborg.. nu ser han ut som allsvenskans piggaste lirare med ett nytt långtidskontrakt på fickan.
Samt att det nu börjar "poppa" upp yngre förmågor som Zuta, Sandberg för att nämna 2 som är kontrakterade för ett par år framöver.

Sist men inte minst måste nämnas GOTHIA Park Academy


Spelarnas nya hem och (ursäkta IFK) Sveriges bästa anläggning där man har i princip allt, här hoppas jag nu att grabbarna ger sig fan på att vi skall vara med hela vägen och ställa till det för AIK, MFF & ELFSBORG under hösten.

För 36 år sedan DRÖMDE jag om att lira med Häckens A lag.. hösten 2012 DRÖMMER jag om att Häcken skall ta ett historiskt SM GULD !!

torsdag 13 september 2012

Det flyter på bra...

SWICH och veckan bara rinner iväg.. eller så kunde det vara en segergest av kultfiguren Einar Berg, han den avdankade tennis liraren i kultserien SMASH från 1990.



I fredags fick jag nämnligen lite Einar Berg vibbar !!
Prestige match med stort P på Ullevi T.K som en liten annorlunda AW innan segerbankett på Incontro, team Sthlm som representerades av "Fula Fisken" & "Påntan" var motståndarlaget som undertecknad och Einar Berg... förlåt "Pyttis" skulle besegra för att fredagen skulle bli lite extra rolig.
Och jag kan meddela att det var riktigt länge sedan jag hade så kul, 6-1, 6-3, 6-0 behöver ju ej kommenteras men jag vill lyfta fram min partner som var grym, ja lite lik Klas "Klabbe" Ingesson då han lirade en grym SKOGSHUGGAR TENNIS... yxade ned allt framme vid nät och skar & slicade från baslinjen.
Hur (seger) middagen med dryck på Incontro smakade... Fantastiskt (Tackar P + J).

VM kvalet i fotboll har inletts och jag blev uppriktigt sagt förbannad på publiken i Malmö som visslade ut Zlatan & co trots seger med 2-0.
Det kändes som att publiken var rent ut sagt okunnig då man förmodligen hade räknat med ett målkalas och säg en 6-0 när stadens son skulle komma hem och frälsa.
"Blåbärslagen" ala Kazakstan ställer upp en Berlin mur från minut 1 och hoppas på en hedersam förlust, 11 man bakom bollen hela tiden och tar det som bjuds (Svenska misstag).
VI (Sverige modell 2012) är inget lag som lirar fantastisk champange fotboll och bjuder på det där lilla extra emellanåt utan är ett stabilt lag som under kvalet kan växa.
För mig var 2-0 och 3 pinnar en grymt go start på detta kvalet och för att citera min vän vän Jonas "Harry" Harrysson:

- SLUTA GNÄLL efter en seger... det är sådanahär skitmatcher som tar oss till VM och stranden i Rio de Janiero 2014...

På jobbet flyter allt på bra oxå, bara lite tråkigt dock att kollega Larsson numera jobbar fackligt 2 dagar/vecka så att dosen av gött snack har tyvärr blivit lite mindre.
Mina "ettor" har som första TEMA haft Trafik som vi nu avslutat och det har vart riktigt intressant att ta del av dessa 7 åringars kunskaper gällande vägskyltar, trafikregler, cykel säkerhet med mera.
Vi avslutade idag med att göra stoppljus och trots att min avdelning såg ut som att spökplumpen hade vart på besök (svart färg) blev det riktigt bra !!


fredag 7 september 2012

Höstens räddning...

Tog den korta promenaden bort till min bästa granne Lotta för en liten "dejt" med gott snack ikväll.
Begav mig runt kvart över 7 och som vanligt var det jeans, badtofflor & en ostruken skjorta som gällde, men jag hade med mig en objuden passagerare... paraplyt !!
Va fan, nu har det börja regna igen och när det slog mig att klockan e ju bara strax efter 7 och det är redan mörkt det var då man insåg att hösten är här, den kom inte smygandes utan där mitt på Herkulesgatan precis utanför restaurang Tildas slog den mig rätt i mitt orakade face...

Känns ju gött att man alltid (som scouterna) är förberedd på vad som komma skall och här kommer 3 grejer som i alla fall räddar min höst lite:


Nya Arne Dahl låg nyinköpt och klar bredvid sängen, läst 2 kapitel och jag är ej missnöjd, lär bli en trygg kompis under regniga dagar framöver.


Nya VIP kortet damp ned i lådan i början av veckan, TACK Micke S.
När man ej kan sitta & gotta på uteserveringarna kommer det kännas tryggt att spendera hösten nere i "Grottan".


100 packet med värmeljus var redan inhandlade, en sann vän när hösten är kommen och
2012 är inget undantag, en mycket trogen vän.

måndag 3 september 2012

GO INLEDNING PÅ SEPTEMBER...

Boom och så var vi inne i september, hösten nalkas och som min gode kollega Larsson brukar säga: HÖSTEN är möjligheternas årstid.. vi kan ju bara hoppas att han har rätt.

Gällande fotbollen krigar mina grabbar i GAIK på bra trots att vi är ganska tunna just nu beroende på mängder av skador, vi är obesegrade under hösten och det visar ju på styrka.
Känns bittert att vi har "kryssat" i samtliga 4 matcher mot lag 1 & 2 i tabellen och mer än en tredjeplats är inte realistiskt men vi skall avsluta snyggt tillsammans i våra 6 sista matcher.
På onsdag blir det är kärt återseende för mig då det vankas match på goa Majvallen där jag hade 3 goa år i SANDARNA, kan man hoppas på att vi fortfarande är obesegrade under hösten vid 21.15 på onsdag kväll ?



Premier League har ju smygit igång och mitt Man Utd stod för en mäktig vändning borta mot Southampton där vi låg under med 1-2 när uret var uppe på 87 minuter.
När Rooney förmodligen satt hemma i soffan och mölade chips till tröst steg hans kollega Robbie van Persie fram och frälste oss med 2 baljor varav det sista på så kallad "Fergie time" och vi löste en viktig 3-2 seger, underbart.
BRA lag bygger sina lag i betong.. vad "projektet" Liverpool har byggt sitt av vete fan men det känns som max bambu pinnar.. 1 poäng och 2-7 i målskillnad efter 3 matcher indikerar på att det blir ännu en "one of thoose seasons".

Hade 2 goa gubbar hemma i lördags då min gamle radarpartner från 6 år i Lundby IF Steve Nilsson och min wingman Jocke Olsson var på besök och vi hade en trevlig kväll där vi till slut blev ett 20 tal på LIPP då Lotta anslöt med ett gott tjejgäng, Mörta, Köhler med flera dök upp så det var high life.

På lördag blir det ytterligare ett kärt återseende då det på nytt vankas party ute på Donsö, goe gubben "Pyttis" anordnar kräftskiva och blir det i närheten av lika bra som på midsommar är jag mer än nöjd men jag känner ingen oro utan sitter lugn i båten då känslan är som med Man Utd och övertid... DET BLIR ALLTID KANON BRA !!