fredag 28 oktober 2011

Höstlov + pusselbitar på plats...


Sen fredag kväll, inget starkare än hederlig juice i glaset, genomgången av morgondagen v75 är klar och: jag kommer ej dela med mig av mina tips då det vart mycket stolpe ut i veckan...och det kanske är som min gode vän "Harry" säger (med kraftig Ronneby dialekt): pratar man om sina spel går det åt hel.... vi får hoppas på det och därför blir det "tysta leken" gällande mina spel.
Nästa vecka är det Höstlov i skolan, lite mindre kids, mycket lugnare och jag skall bara jobba måndag-onsdag, känns som att det kommer bli en go vecka !!
Möte igår kväll med fotbollsgruppen, vi hade 2 grabbar nerbjudna till klubben i syfte att få dom att haka på i oss inför 2012... tydligen gjorde vi ett riktigt bra intryck för att vi belönades med 2 signaturer :)
Skämt o sido, det känns riktigt roligt att få med dessa 2 grabbar på tåget.. dom är som klippt och skurna för vårt lag och kommer passa in i gruppen på ett utmärkt sätt, det handlar ju trots allt inte bara om att vara ok på fotboll utan man skall fixa det sociala oxå.
Så det skall bli riktigt sköj att få jobba med Skytting & "Sankan" framöver.

onsdag 26 oktober 2011

Kreativiteten flödar....













Det känns som att man är inne i ett bra "flow" för tillfället och då syftar jag inte på sprintern Florence Griffith-Joyner även kallad "Flo-Joe" som var sönderproppad med anabola och hade världens längsta naglar utan att det flyter på ganska bra på "fabriken" (jobbet) just nu.

Fredagens DROP IN FIKA var mycket lyckat & uppskattat och igår kväll hade teamet en bra planeringskväll då vi skulle styra upp kommande JUL PYSSELKVÄLL (gäller ju att vara bra förberedd) :))

Gruppen var fokuserad, bra diskussioner som ej var i närheten av någon "polsk riksdag" samt snabba beslut, GÖTT.

Min vän bloggkungen nr 1 Daniel Larsson satt hela mötet med ett pillimariskt leende... fysiskt var han närvarande men i tankarna var han garanterat redan "down under" för han deltog ej lika frekvent i diskussionerna väl medveten att om 39 dagar äntrar han ett plan med destination Australien och ligger förmodligen i ett par designade surfer shorts på en go strand och hinkar en kall bira medans man själv i ett högt tempo skall kränga cirka 300 "slangar" och oändligt mycket mer pepparkakor.. men det unnar jag den gode Larsson !!


Även på Delfinerna flyter det på riktigt bra och här flödar kreativiteten.. medans jag "krigade" lite med mig själv under söndagen beroende på nattsudd under lördagen var kollega P ute i skogen och hämtade hem material såsom: NYPON, EKOLLON, LÖV till våra egenhändigt gjorda "höst tavlor" som skall pryda väggarna i vårt "akvarium" på Delfinerna, efter gårdagens knep & knåp är känslan eatt det kommer bli riktigt bra..

Med tanke på att jag ej deltog så aktivt i tavlorna har jag istället som kompensation fixat lite trevliga Haloween bilder som man kan färglägga i en liten bok, blir perfekt för "kidsen" att plocka fram under nästa veckas höstlov.

Måste bara få dela med mig av en liten go tjejs framsida... stavningen e ju helt underbar !!


Just sådana här små saker gör mig grymt glad och ger mig grym energi i höstrusket..






















Har även ett viktigt möte inplanerat på torsdag... bra diskussioner där och "tåget börjar rulla på allvar"...

lördag 22 oktober 2011

Ladd inför party !!


Intager just nu min andra kalla ERIKSBERG och den smakar ljuvligt... musiken som ackompanjerar är ELDKVARN och där den nya låten "De berömdas Aveny" växer för varje gång, lovar gott inför nya plattan.
Har bland mina länkar nu lagt in www.eldkvarn.se där Pluras blogg rekomenderas..
Skjortan e struken, priserna nedpackade, Atterhäll e på G och snart e det dax att rulla mot klubben för party.. det lär bli ALL IN och spelar inte firma Anders/Hall "The Letter" på guran... ja då blir det bänken 2012 :))

fredag 21 oktober 2011

Go fredag.. ännu goare lördag !!


Det har vart en ovanlig vecka på många sätt, först och främst verkar alla internationella lärare på skolan vara sjuka... har dom inte lärt sig att den svenska hösten är "lömsk" när den smyger sig på i mitten av oktober ?? "Den enes bröd - den andres död" är ju ingen bra liknelse men det har vart kul att slipa lite på engelskan under veckan då man agerat "substitute"...
Sen är det ju samma sak varje år när man lirat sista matchen för säsongen och allting bara "tar slut"... någon gång i början av september när gräset inte är lika grönt längtar man bara efter: "kan inte serien ta slut så man får lite LEDIGHET", sen tar serien slut (i söndags) och det är träningsfritt i en vecka ja vad händer då ?? Jo då går man hemma som en ägg sjuk höna och har inga gemensamma träningar att gå till, inget gött tjöt i omklädnings rummet, doften av svett är i bästa fall utbytt mot nybryggt kaffe (inte helt fel iofs) och det ända man sysselsätter sig med i form av träning är att få träningsvärk i handen pga allt zappande mellan tv kanalerna.. sjukt så det förslår om du frågar mig !!
Det är ju förbannat tur att vi i Sverige har väKursivrldens längsta försäsong så att vi hinner att umgås i vinter...
Men imorgon är det dax att träffa gänget igen då det vankas avslutningsfest med laget och allt vad det innebär, har kolhydrat laddat under kvällen så att jag är inställd på en maraton-kväll imon med trevligt sällskap. Har som coach fått äran att dela ut lite priser under kvällen till de som förtjänat det och blev precis klar med det sista rimmet till en av pristagarna och utan att vara någon "Bror duktig" är jag jävilgt nöjd med hur det blev...
Hur som helst ska till bli riktigt kul och med ett ca 60 partysugna gäster kommer det bli en kväll att minnas och allt annat än att Fet"Bubbinho" kör en klassiker skulle göra mig mycket förvånad.
Skall avsluta denna fredag med en dvd rulle, skall villigt erkännas att jag e lite trött så att möjligheten finns att man vaknar till "myrornas krig" i soffa i natt.
På jobbet hade vi en riktigt trevlig eftermiddag då mina kids under 2 veckor bakat äpplepaj i stora lass och idag var det dax att bjuda in sina föräldrar på Drop in Fika, ny avdelning för mig, nya föräldrar men samma goa stämmning så att det var en riktigt bra avslutning på denna jobbveckan.
Fast det vankas party imon kommer jag som alltid gå till jobbet med ett leende på måndag, skulle det mot förmodan kännas halvtungt är barnens energi den bästa medecinen !!

söndag 16 oktober 2011

118 dagar kvar / GRATTIS till "Jånkas" boys...



En riktigt lugn helg (ganska skönt faktiskt) avslutades i fotbollens tecken då vi idag lirade årets sista seriematch, inte alltid lätt att "tända till" när man veckan innan säkrat seriesegern men en stor fet ELOGE till grabbarna som går ut och gör en felfri insats och avslutar med stil via en "snor säker" 3-0 vinst,
Som den fotbolls "nörd" man är kommer det ju givetvis att kännas tomt nu utan den där kittlande spänningen som allt vad match innebär.. det är ju trots allt bara 118 dagar kvar till 11/2 då det smäller igen... SUCK !!
Men innan dess har vi ju lite spex att se framemot eller vad sägs om:
  • 22/10 Avslutnings FEST med laget
  • 4-6/11 Avslutnings RESA till Sthlm

Har precis sett ROM derbyt som var en sevärd historia, givetvis avgjorde "snipern" Miroslav Klose via ett behärskat avslut på övertid.. oddset på det 1.07 känns det som, karl är ju en målmaskin (förutom i FC Hollywood) och jag börjar nu på ålderns höst förstå varför det är Aftonbladets skjutjärns reporter Robert Lauls favorit spelare...

Vill avsluta med att framföra ett GRATTIS till mina X grabbar Christian Skytting & Jonas Andersson som i sista omgången löste nytt kontrakt med sitt gäng HINDÅS... utan att vara sarkastisk tror jag att "Jånka" hellre hade firat seriesegern med våra grabbar förra helgen än att sitta och hinka bira en söndag på Hard Rock när man klarat kontraktet... men du antog en utmaning kompis och du löste något som liknades vid mission impossible, lyfter på hatten för detta och skicka sms imon om hur det var på LIPP´s 25 årsfest....

lördag 15 oktober 2011

Lyfter på hatten...


Det är bara att kapitulera och lyfta på hatten för "Ibra" efter kvällens show i Milan tröjan.
Skrev i ett tidigare blogg inlägg när Sverige kvalificerade sig för EM (förmodligen i ett visst glädjerus) att man skulle åka utan Zlatan till nästa års mästerskap och att vi skulle prestera bättre som lag utan honom och det står jag fast vid..men efter kvällens helt sjuka framspelningar är det bara att konstatera att han är en "lekman" utöver det vanliga och att ingen i Hamrens arme (ursäkta Kim) besitter de individuella egenskaper som grabben från Rosengård har i höger dojjan...
Lördagen har som vanligt inneburit en stor dos fotboll & trav, där man kan konstatera att mina spel under dagen är pseudonymnt med en fisk som man godast äter panerad eller med äggsås..
Känns lite tungt att lyfta på hatten för handbollslaget Rimbo men nu är det gjort.. brorsans gäng HP Warta kom snabbt ner på jorden efter måndagens imponerande derby seger mot ÖNNERED, efter timeout efter 20 minuter och halvtidsunderläge med 7-15 var "skadan redan skedd"...att man sen visar karaktär i andra och gör match av det skall man ta med sig till nästa fight men idag slutade det med "torsk" 24-25.
Avslutningsvis blir sista "hatt lyftet" till mitt eget gäng GAIK som imorgon spelar årets sista seriematch, seriesegern är bärgad och det har grabbarna gjort riktigt bra MEN tror man att det handlar om att spela av 90 minuter imon är man helt fel ute... coach är "görladdad och i morgondagens match gäller det att övertyga mina 2 blå att man skall vara med och kriga även 2012.

onsdag 12 oktober 2011

Min trupp nästa sommar..



"Bäst när det gäller" är ju en sliten klyscha men gud vad den passar in bra på landslagets insats igår mot Holland, en klassisk vändning och seger med 3-2 och det innebar att man kan kvittera ut biljetterna till festen i Polen/Ukraina nästa sommar, sicken fest vi har att se framemot nu när hösten så sakta smygit sig på.
Det kommer att snackas och spekuleras vilka lag vi kommer att få i gruppen men vi får hålla oss till den 2 december då vi får svaret, rent spontant känns det förbannat bra att vi "knep" direktplatsen för ett ovisst kval över 2 matcher i november hade blivit en rysare helst med motståndare som: Irland, Portugal, Kroatien, Bosnien/Hercegovina för att nämna några utav de 8 lagen som gör upp om de återstående 4 platserna.
Skrev i min status på FB igår att "laget Sverige" skulle åka till EM och att det inte skulle finnas någon plats för Z, givetvis i ett glädjerus över grabbarnas insats men fakta ljuger ej.. vi är OBESEGRADE i 10 kvalfighter utan Z.
Han är vår enda "superstar" just nu så att ens diskutera hans vara eller icke vara känns ju bara löjligt kan tyckas ? Gör han en kanon säsong i Milan och går långt i C.L, är skadefri och fit samt hänger en del baljor är det inget snack.. då är han vår leading star nästa sommar.
MEN jag säger men.. går Milan knackigt, han åker tidigt ur "den där jävla champinjonen", har haft lite småskador samt inte minst.. massa snack om ett nytt klubb byte under transfer fönstret i januari.. då tror jag inte han är en tillgång nästa sommar.
Har under kvällen tagit mig friheten att leka Hamren och skissat på en potential EM trupp till nästa sommar, givetvis skall man ha med några nya fräscha för framtiden som är med för att lära och jag har inkluderat 4 st av denna kategorin i min trupp:
  • Andreas Isaksson (PSV)
  • Johan Wiland (FC Köpenhamn)
  • Pär Hansson (Helsingborg) #
  • Mikael Lustig (Rosenborg)
  • Olof Mellberg (Olympiakos)
  • Daniel Majstorovic (Celtic)
  • Andreas Granqvist (Genoa)
  • Martin Olsson (Blackburn)
  • Behrang Safari (Anderlecht)
  • Joel Ekstrand (Udinese) #
  • Alexander Milosevic (AIK) #
  • Sebastian Larsson (Sunderland)
  • Pontus Wernblom (AZ)
  • Rasmus Elm (AZ)
  • Kim Källström (Lyon)
  • Anders Svensson (Elfsborg)
  • Emir Bajrami (Twente)
  • Tobisa Hysen (IFK Göteborg)
  • John Guidetti (Feyenoord) #
  • Johan Elmander (Galatasaray)
  • Zlatan Ibrahimovic (Milan)
  • Ola Toivonen (PSV)
  • Alexander Gerndt (Utrecht)

måndag 10 oktober 2011

Måndag.. no hit..

Det var inte det "piggaste" gänget som genomförde dagens träning, det kan jag iofs köpa... är man inte van att vinna en serie och allt vad det innebär så blir det tufft.
En match kvar innan vi gör bokslut för detta året och vi skall avsluta som VINNARE och ta med oss den goa känslan att vinna matcher in i nästa säsong..

Ett stort GRATTIS till min vän Jocke Olsson som i sista omgången löste nytt kontrakt med sitt V.Frölunda och det blir fortsatt div 2 spel på Rudalen nästa år, gott.

Imorgon blir det en lång dags laddning inför Sverige - Holland, känslan är inte den bästa skall villigt erkännas men skulle det skita sig har vi ju en "livlina" via kval i november..

Bilder från fredagen....




Det har minst sagt vart en go helg men det har satt sina spår... känns som att det behövs en lyftkran för att baxa upp mig ur soffan efter 2 festdagar..
TACK till Ingela & "Kurre" för en trevlig lördagskväll och gött käk där det vevades minnen från föregående kväll samt ett hejdlöst skrattande när en viss Robinho fått i sig några immiga och drog den ena rövar historien värre än den andra.. en "tjuga" för varje ljug och "Kurre" skulle kunna tapetsera om hela vardags rummet.. garanterat.
Nu är det färdig festat och nu gäller det att ladda om och som "Kryddan" brukar säga så har jag ju VM i UNO & Försvunna Diamanten att vinna på jobbet imon.
Det blir även träning imon och det skall bli kul att se vilka kläder Clejs dyker upp i..... för mig vetligen hänger denna blå jackan i baren på Glenns....

lördag 8 oktober 2011

SEGERNS SÖTMA !!



90, 91, 92 BK HÄCKEN 94, 95, 97 LUNDBY IFFet 2000 SKÄRHAMN 2005 IK ZENITH 2011 GAIK...
Alltid lika gott att få vara en vinnare oavsett antal streck i serien man lirar i..det är den genuina glädjen man få dela med sina polare som man slitit med under ungefär 10 månader. I kallt väder, skit jobbiga intervall löp, styrka på gymet det glömms bort så fort saken är klar och då vill man ta hela världen i famn !! Igår kväll säkrade mitt gäng Fetseriesegern och vi hade en grymt rolig kväll, extra roligt för grabbarna som är kvar från 2010 då man var "loosers" och ramlade ur nu får smaka segerns sötma.
Extra kul att gubbarna gör en av årets bästa matcher och kör över tabelltrean med 5-0.
Idag e man kanske inte starkast i norra Europa men att vika ner sig finns inte på kartan, snart blir man upphämtad av "Bubbuinho" som jag helt ärligt e lite besviken på.. näst sist vi va ute vinkade han in 22 "blandsaft", igår vann vi serien och då beställde han bara in 20 ??
Skit samma han e en go gubbe ändå och han ska få stifta bekantskap med min vän "Kaptenen" om en stund.. vad som händer efter en ff på casa Köster står dock skrivet i stjärnorna.

fredag 7 oktober 2011

Tok laddad...

3 timmar kvar till Kick-off... Vinst eller X innebär SERIESEGER !!

Sorry Hamren & co men idag ger jag blanka fan i er match, ikväll vill jag ha en galet kul kväll med grabbarna, det är vi väl värda efter 10 månaders jobb.
90 minuters jobb för en oförglömlig kväll låter som en done deal för mig....

torsdag 6 oktober 2011

Mitt-i-veckan "softisch"...



En riktig bra onsdag har nu övergått till torsdag, senare delen av onsdagskvällen tillbringades i soffan framför min polare på 42 tum som hade vänligheten att bjuda in 2 utav mina "favvo-polare" under kvällen nämnligen Per Morberg & Gordon Ramsey. Japp det blev ett par timmar framför "burken" och det kan vara gött att skingra tankarna från det som komma skall..
På tal om tv kan jag rekommendera den dansk/svenska thriller serien "BRON" som sänds på onsdagar 21.00, har man missat de 3 första avsnitten, kolla dessa på svt.play och haka på från och med nästa vecka...
Innan jag parkerade i soffan var det sista träningen med GAIK inför fredagens fight där vi kan säkra en eventuell serieseger, fortsatt gött tugg, gubbarna verkar vara på tårna och nu går man bara och väntar på att få kramas i grupp... bli nedstänkt av Pommac etc..., vi har 2 chanser på oss och mitt budskap till gubbarna: vi löser detta på fredag..så slipper coach planera för plan:B.
På jobbet var det en riktigt bra dag där samarbetet med min nya kollega P flyter på riktigt bra, idag var det bakning med 12 styck "mini bagare" på 6-7 år som samarbetade fantastiskt bra och producerade 13 formar äpplepaj, hoppas på samma flyt imon då det vankas bak igen.

måndag 3 oktober 2011

Gött tjöt...

Stämmningen är på topp inför fredagens seriefinal, lite gött "tugg" i omklädningsrummet efter dagens träning... Junior Jobert kan ligga bra till för en Gulbagge när filmåret skall summeras!!

söndag 2 oktober 2011

10 månader... 180 min kvar !!!















2 matcher kvar, 180 minuters slit, 10 månaders jobb skall betala sig i form av genuin glädje bland goda vänner, helst redan på fredag... SLÄPP HANDBROMSEN för nu KÖR VI GUBBAR !!

lördag 1 oktober 2011

Förväntningar........



Doften av nybryggt kaffe är helt underbar, say no more !! Ur högtalarna låter Thåströms röst lika vemodig som alltid.. "och han kuperar blandar ger, det går så fort att ingen ser, att han har spader ess i ärmen, å att jokern inte ens är med" när han berättar om tiden bakom lås & bom i Århundradets Brott, mina scramble eggs är klara och den dagsfärska Aftonbladet ligger uppslagen.. känns som en helt ok start på en förhoppningsvis grym lördag.
Dagens nästa projekt är att bestämma sig och sluta vara en "velepinne", givetvis snackar jag om v75, ständigt detta veleri, ska man gå rätt ut på sina tidiga ideer från när startlistan läggs ut under söndag kväll eller ska man som vanligt (mer regel än undantag) bli påverkad inne i spelbutiken av "väggtips", allmänt surr i stil med att "han är snor säker, STENKLAR".
Fråga 2 är ju om man ska spika favoriterna och hoppas på "kantbollar" i övriga lopp och vinna låt oss säga 15K eller ska man vara en Micke Nybrink light och bara säga: Schas och rata allt vad favoriter heter ???
Denna gången har jag dock bestämt mig och nu finns ingen återvändo, 2x Svanstedt + Flemming

Avd 1: MELLBY SAMBUCA (5) Svanstedt

Avd 5: GLOBAL MIDNIGHT (3) Svanstedt

Avd 7: MATHILDE TRÖJBORG (9) Flemming

15.30 är det kick-off i Mölnlycke, 90 minuters "grisjobb" för att lösa 3 poäng och den röda mattan ligger utrullad.. ett läge som är så underbart att ha som spelare, nu sitter man här och vill lira själv.. får en släng av S.A.S (Svenska Avund Sjukan) men inser ganska snabbt att ålder + några extra "bea" kilon har satt sina spår så att idag för boysen fixa det själva...

Ikväll blir det en tur på byn som "Jocke" förmodligen hade sagt när han bodde en kort sejour i Lilleström, bord bokat på ett gött ställe OTTOMANIA, trevligt sällskap som skall fira just "Olton" borgar för en kanonkväll och jag skulle bli förvånad om det inte blir en sväng på LIPP..

Så ser mina lördags förväntningar ut i skrivande stund.. facit får vi senare, men oavsett var som sker så går förmodligen solen upp imorgon igen...