söndag 27 februari 2011

10 år... vilka har gjort störst intryck ???

Satt och funderade under helgen som för övrigt varit mycket lugn, (kollat en riktigt bra film "The social network", filmen om Facebooks skapare, rekomenderas varmt) över att i år när jag tränar GAIK är det faktiskt 10 år sedan jag tog mitt första tränar uppdrag i BK. Slätta Damm, tiden bara rullar på och under denna period kan jag väl uppskattningsvis ha tränat cirka 200 olika spelare av varierande kvalitet...
Som coach är det ett evigt laborerande med spelare OCH OM VILKA som passar bäst ihop för att kunna vinna matcher, tog mig friheten att plocka ut ett "DREAM TEAM" med de spelare jag har haft förmånen att få träna de senaste 10 åren och då fokus för mig alltid varit att spela en offensiv fotboll med ett bra & vårdat passningsspel blev det förstås många offensiva spelare som dök upp i mitt huvud och formerar därför mitt lag enligt 3-5-2 med följande spelare:
  • Bujar Avdijaj, LUNDBY IF 2006
  • Hadi Hamze FINLANDIA 2007
  • Andreas Andersson SANDARNA. BK 2009
  • Suleyman Traore LUNDBY IF 2006
  • Michell Hansson FINLANDIA 2006
  • Natus Ponnie LUNDBY IF 2006
  • Pablo Mori SANDARNA. BK 2009
  • Martin Berglund FINLANDIA 2007
  • Abbas Faraj SANDARNA. BK 2009
  • Kassim Coaney LUNDBY IF 2006
  • Tony Nyarko SANDARNA. BK 2010
Bland "bubblarna" fanns bl.a Pär Nilsson (Finlandia 2004), Bjarne Andersen (IK. Zenith 2005), Samet Vatansever (Lundby IF 2006), Benjamin Westman (Slätta Damm 2002).

fredag 25 februari 2011

Konsten att lägga pussel......



Äntligen helg.. och inte vilken helg som helst utan SISTA helgen i februari, på ren svenska: FAN VA SKÖNT !! Enligt almanackan skall våren komma i mars och man kan ju alltid hoppas för tror det gör man ju som bekant i kyrkan.. nu skall jag inte vara alltför "neggo" för det är ju trots allt ljust när man går till jobbet & dito när man går hem, bara en sån sak, najs.

Gällande rubriken "Konsten att lägga pussel" relaterar jag bara lite till min roll som fotbollscoach, köper jag ett pussel på 200 bitar då får jag 200 bitar, har jag en trupp på säg 33 spelare då förväntar jag mig att åtminstonde ha större delen av dessa tillgängliga... har man "krigat" i 2 månader med att lägga "ramen" till sitt pussel vill man ju ej att de flesta bitar skall finnas tillgängliga när man börjar att komma till det "finish article" (forma ett slagkraftigt lag), ibland blir det ju som bekant inte som man tänkt sig och då får man improvisera, hur det går imorgon står skrivet i stjärnorna... 16 saknade "pusselbitar" är inte optimalt men vi gör ett försök.

Tillbaka till inledningen och snack om väder, bjuder på en go låt av Sveriges bästa kvinnliga röst: Annika Norlin, håll till godo & TREVLIG HELG

måndag 21 februari 2011

Vecka 28 "Bokad & KLAR" !!


JAPP, då börjar sommarens begivenheter att ta form, en viktig pusselbit föll på plats då boende på "Västkustens pärla" KÄRINGÖN är bokat vecka 28. Det blir fjärde året i rad som semestern inleds med ett besök på denna fantastiskt mysiga ö. Inga kids som i Visby, inte lika "knökfullt" som på Tylösand men ändå fantastiskt bra. Årets vecka har samlat ett starkt startfält då "systrarna Linne", Mr J & undertecknad kommer vara med hela veckan samt att till helgen får vi besök av "yrvädret från Sandarna" och då kommer det garanterat bli high life... Ser redan framemot en go vecka med: Sol & Bad, heta duster nere vid Boule banan, goa skaldjur, middag på Petersons Krog, förhoppningsvis galej i Gladers sjöbod samt inte minst att umgås & njuta av semestern med goda vänner.. det är KVALITET för mig.

lördag 19 februari 2011

VINST, FF & "kompisar från förr"....

Underbar lördag... Våren i form av sol har visat sig från sin bästa sida, mitt nya gäng GAIK hade årspremiär, vinst 4-0, gött jobb boys !!
Xtra kul att mitt "gamla" lag SANDARNA slog GFF... något jag ej lyckades med på 2 försök, GRATTIS gubbar.

Ikväll blir det partaj... "Sportchefen" verkar laddad, Kaptenen & "chefen" verkar ha funnit varandra...Oväntat besök i form av "Hisingens Bobby Ewing" & "Maddäng"... kul, oväntat, men en jävla fart !! "Harry Boy" har anlänt, även "Super nollan".. Nu är dom goa disskusionerna igång... var det bäst på Gotland 2004 eller 2006 ? Blir det inte mer drag med GT istället för CM ??? Hur som helst har kvällen startat bra... to be continued !!

fredag 18 februari 2011

Going Out Tonight ???


Den frågan ställer väl sig dom flesta såhär efter lunchen en fredag... det nalkas helg & SOLEN skiner över Göteborg, underbart !!
Det planeras och skall fixas.. var startar vi ? vilken AW är bäst ? Blir det Lounges eller ORKAR man att trängas på ett knökat Incontro, frågorna är många..
Själv kan man lungt släppa dom tankarna för imorgon är det match (årets första tävlingsmatch) så att ikväll blir det "bara" På Spåret och eventuellt en dvd rulle, MEN imorgon då kör vi, kan bli ett "tungt gäng" som äntrar la stada då det verkar som om "Sportchefen", "Fula Fisken", "Supernollan" samt undertecknad iaf är klara...
Till ALLA som är ute i kväll: Have fun & hoppas att ni agnat med rätt bete :-)

onsdag 16 februari 2011

"Pimme" är klar för Slottskogen...

När man återigen deppade ihop i takt med att snön återigen föll över Gbg kom dock ett glatt besked:
THÅSTRÖM förgyller årets way out west med sin enda spelning i sommar, gött mos !!
Det lär dyka upp bra många mer intressanta namn men med nämnda Thåström, Robyn & Pulp ser det såhär i februari klart intressant ut.
Gällande festivaler har jag en inbjudan från fröken D-M att haka på upp till Borlänge och Peace and Love (28/6-2/7) men klantigt nog har jag lagt en match fredag 1/7...
Det som gör mig än mer irriterad att mycket av det som spelas på mina Spoify listor är band / artister som är klara för Peace and Love i dagsläget, man har redan nu klart med ett starkt startfält eller vad sägs om:
Håkan Hellström, Mando Diao, Petter, Kings of Leon, SÄKERT, Oskar Linnros.
Hur var det den berömda klyschan gick: "Problem är till för att lösas" !!

Tankar om gårdagen C.L !!

Nu är det äntligen igång igen, fotbollens "creme-de-la-creme" Champions League och igår inleddes spelet i jakten på en plats i vårens kvartsfinaler.

AC.MILAN - TOTTENHAM 0-1
Vi tar det med en gång så får vi det överstökat... Gattuso ???
Vad händer, kan bara konstatera att det både tragiskt & idiotiskt, att 0-1 hemma mot Spurs är ett fiasko är konstaterat men att skämma ut sig så grovt är bara patetiskt, det är tyvärr så att hans (eventuella) glansdagar är över likt för många av Milans "pensionärer".
Det må vara en sak att gå bra i Serie A men att det skall räcka med ett gäng trötta "gubbar" över 33 år såsom Yepes, Gattuso, Seedorf i C.L är bara att lura sig själv...
Milan törstar efter framgång och javisst man kan vinna scudetton i vår man har under vinter mercaton inhandlat: Emanuelsson, Cassano & van Bommel men ALLA är indisponibla i turneringen som Ibra så hett eftertraktar, C.L.
Milan må ha en skadelista som är längre än en krognota en bra lördagskväll men jag hävdar att Tottenham saknade mer kvalitet i sina skadade lirare: BALE, KING, JENAS, HUDDLESTONE än Milan (Pirlo).
Alla matcher skall spelas men jag är övertygad om att "Pub-Harrys" grabbar inte missar denna chans om 2 veckor i London att ta sig till en kvartsfinal, håll i hatten Zlatan för om 2 veckor finns Modric & Defoe tillbaka i matchform samt även Bale tillbaka i laget och det borgar för att Spurs lirar kvartsfinal i slutet av mars månad.

Valencia - Schalke  1-1
Jag nämnde ovan att vissa gubbar över 33 år i Milan var gamla & tröga men det epitetet stämmer ej in på "kungen av Madrid" som efter hur många år som helst i Real Madrid tvingades iväg från klubben han så djupt älskar: Raul Blanco Gonzalez som nu förtjänar sitt leverbröd i Tyskland hos Schalke 04.
Han nätade ett oerhört viktigt mål fram till 1-1 på ett kliniskt vis som han gjort "så många gånger förr" och blev med detta mål den spelare som gjort flest mål i C.L nämnligen 70 stycken !!
Raul hade kvar klippet i steget & nosar fram målchanser fortfarande så att i hans fall har han minst ett par år toppfotboll kvar i benen och jag tror att han kan hålla på lika länge som Giggs & Scholes (37 år) i Man Utd.
Valencia som lirade 2 C.L finaler i början av 2000 talet med storstjärnor som: Mendieta, Kily Gonzalez, Maxi Lopes bl.a har haft det tufft ekonomiskt de sista åren och tvingats att sälja av sina spelare med stjärnglans, inför årets säsong lämnade: David Villa, David Silva, Marchena för att nämna några men laget har gjort det fantastiskt bra i Primera Division och ligger just nu trea efter de två stora..
Trots att man "bara" fick 1-1 hema på Mestalla blev jag imponerd av Valencia där jag lyfter på hatten för klubbens scouter som hittat billiga ersättare med kvalitet för de som lämnat.
Inte många har koll på playmakern Mehmet Topal som man hittade i Galatasaray, Argentinaren Tinho Costa med en grym känsla i fötterna samt det hyperintressanta forwardsparet Soldado/Aduriz som attackerade ytorna bakom Schalkes backlinje konstant.
Tror att matchbilden i Gelsenkirchen om 2 veckor kommer att passa nämnda forwards som "handen i handsken" (publiken kräver att 04 attackerar) + att Valencia får tillbaks 2 av sina idag största stjärnor: Joaquin + Juan Mata och detta gör att Valencia kommer att överraska.

Mitt tips: Spurs + Valencia till kvartsfinal.

måndag 14 februari 2011

"Brollan" & Olle levererade....

När det behövdes som bäst klev "Hisings pojkarna" i HP.Warta fram och tog en mycket tung seger i den allsvenska handbollen hemma mot IF.Hallby, vinst siffrorna skrevs till 28-26.
Varför detta intresse för handboll & HP.Warta i synnerhet ?, jo det finns ett par kopplingar till den föreningen, på rak arm kommer jag iaf på 3 starka argument:
1. Min "lille-bror" coachar laget ihop med f.d Hammarby liraren Olle Johannesson (fostrad i HP.W)
2. Jag lirade själv i Warta som 15-åring, ett helt år i pojkallsvenskan, dock utan större framgång, minns att jag fick signa övergångspappren hemma på morsan köksbord en tidig torsdagsmorgon 06.00 då jag var på väg till samling med pojklandslaget i fotboll (Dom var angelägna att få min signatur...)
3. Sportchefen i Warta är en polare & lirar i mitt fotbollslag.

Nu när det blev vinst & 3 poäng in på kontot kan man ju hoppas att sportchef P.P kommer med ett leende till morgondagens löppass & intervaller......

söndag 13 februari 2011

ALLA HJÄRTANS DAG ?



Imorgon vankas det ALLA HJÄRTANS DAG, en dag som är väldigt speciell för många då man skall visa sin uppskattning till sin partner/älskade/fru/flickvän/pojkvän etc.....
Tycker generellt att man ska ha i åtanke att vara på samma sätt resterande 364 dagar av året oxå, det kostar ju som bekant så lite att bjuda på sig själv... ge en kollega en uppmuntrande kommentar för väl utfört jobb, tala om för dina "närmsta" att DOM betyder oerhört mycket för just dig, kort & gott visa din uppskattning för dom som betyder någonting för just dig !!

Annars är ju risken att Alla Hjärtans Dag blir som Julafton då man ska döva sitt dåliga samvete med en massa dyra presenter... och det känns ju sådär tycker jag.
Imorgon firar jag i alla fall med ca 20 goa kids på jobbet & kommer defeninitivt att höra av mig till min familj.

lördag 12 februari 2011

WAYNE´s World !!

KING of Manchester !!
Välbefinnande har många namn: SKÖNT, UNDERBART, FANTASTISKT, you name it, just den känslan har jag nu !!
BÄST i stan (som alltid, money can´t buy everything) efter ett sagolikt mål av Wayne Rooney, kan det bli bättre ???
Skall villigt erkänna att jag klagat & gnällt på Mr W.R men när han som bäst behövs kliver han fram med ÅRETS BALJA i P.L, amazing.

Detta ser ut att bli en grym lördag, seger i derbyt och dessförinnan satte jag en rak Lunch DD till fina oddset 13.87.

SKÅL på er.....

Jakten på 7 rätt.....

Hjälper Nybrinks "tips" ??

Som så många fredagskvällar tidigare "pluggar" jag lördagens V75 omgång in i minsta detalj, det är ju egentligen en trestegsraket som startar varje söndag när omgångens startlistor släpps, fortsätter under tisdagen när spelbilagan lusläses och man börjar leta intressanta hästar inför helgen och avslutas på fredag med kuskintervjuer & expert tips för att hitta rätt formel för ett vinnande system, tyvärr har det ju hänt att man klivit in i spelbutiken en lördag med färdigskriven kupong, TYVÄRR lyssnat på "surret" i spelbutiken och ÄNDRAT sitt system som man jobbat med under hela veckan.....

Finaler på Solvalla gäller imorgon och förutom bra sport och jämna lopp har man detta förbannade väder att ta hänsyn till... har ju tydligen varit snöstorm i hufudstaden !!
Har dock bestämmt mig för att gå på 3 spikar imorgon och just nu känns det bra... på förhand.
# Avd 2: KK.Logistic (T. Uhrberg) 33% Tränare Flemming Jensen överlåter tömmarna åt skicklige Uhrberg och jag tror på ledning från start till mål, gasa T.U !!
# Avd 3: Sahara Dynamite (L. Kolgjini) 47% Sveriges startsnabbaste häst, 7 "mille" på kontot och numera i träning hos "Ludde", vann i gyttjan på Jägersro senast och i SPETS (och det blir det) torskar inte denna pålle...
# Avd 5: Belinda Sign (P. Ingves) 44% Final = fet prischeck, gasglada lärlingar och där är Ingves rutinerad nog att spara speeden med sitt snabba sto och sätter in attacken i sista sväng & flyger lågt....

Med 3 spikar kan man "måla" på i övriga lopp och kanske få med en eller annan skräll, skall dock höra av mig till Mr R imorgon för att kolla vad han har för funderingar... ja just det Mr R var en hårsmån från 5, 6 miljoner förra veckan ....

fredag 11 februari 2011

ÄNTLIGEN HELG !!


Utcheckad från jobbet... hade dock en trevlig eftermiddag då jag stängde "butiken" med kollega J, tiden rann på bra & vetskapen om att det är lov nästa vecka underlättade nog en del, tillbaka till nyss nämnda kollega så var hon vad ska man säga.. "fnittrigt förväntansfull" inför morgondagen då det tydligen vankas tjejkalas och allt vad detta innebär (brunch, BUBBEL, umgås, BUBBEL, göra sig (ännu) finare BUBBEL) och kvällens höjdpunt var Melodifestivalen.. jag säger bara: HÅLL I HATTEN ni som landar på Familjen, LIPP, Bon imorgon kväll !!

För mina bilburna vänner är detta en utopi men spårvagnar kan vara riktigt trevliga, min resa till jobbet tar i runda slängar 13 minuter (eller att läsa hela Sportbladet) från hem - jobb, dörr till dörr.
Till jobbet: Snappade jag upp att Håkan levererar igen, turne premiär igår och trots halsont och en röst som lät som lånad av Torsten Flinck blev det + + + +, bara lung Håkan, dina 5+ lär komma....
På väg hem: Landade jag framför 2 tjejer låt oss säga i 25års åldern där den ena hade "problem" med sin kille (Mina öron var ej som Dumbos, det behövdes ej) och hon öppnade sig för sin "väninna":
- Jag vet inte vad jag vill egentligen... han är ju en sån toffel och ringer HELA tiden, vi är inte på samma nivå känns det som... du vet jag e ju mera fysisk och vill ha kul & så...
Sen var det dax för mig att kliva av men jag hoppas pengarna på killens kontantkort tar slut så han slipper vara så jobbig och ringa hela tiden, då kanske dom kan fira ALLA HJÄRTANS DAG ihop på måndag !!

Nu e det äntligen dax för en go dusch, en ännu goare kall öl & dax att plugga V75 till imorgon, jag bjuder så länge på en riktigt läcker tjej som river av "Miss You" och det är precis vad jag har saknat.. HELG !!

torsdag 10 februari 2011

PETTER avslutar "min dag" !!


Att "Det går bra nu" kan man lungt säga för hiphopens svenska frontfigur Petter, min regniga dag avslutas med dokumentären om Petter, Tv4 22.40.
Avslutar med ett citat från avslutningen av "Så mycket bättre" från en lägenhet i Linne där jag var en av 2 grabbar, övriga var damer:
Han e ju så jävla läcker.. även om tänderna är sådär... God damn it !!

En liten "släng" av S.A.S !!

Brukar vanligtvis ej snegla åt andra, gå runt & vara avundsjuk, tycka att vissa har det bättre osv MEN idag måste jag erkänna att jag drabbats av en släng av S.A.S det vill säga i ren svensk folkmun: SVENSKA AVUND SJUKAN... sol, blå himmel och viss antydan till vår igår, snöslask idag.
Anledningen till min avundsjuka är att inom loppet av 2 dagar drar 3 av mina bättre vänner till Thailand, först ut är frk Linne som lämnar idag tätt följ av tränarkollega "McKrydd" som drar med sällsakp imorgon.
Själv känns det som att man får lämna in en helgardering dagen innan på vad det skall bli för väder imorgon: 1. snöslask, X. regn, 2. uppehåll så det hade ju ej vart fel att ligga på en go sandstrand och "hinka" Singa, dricka paraplydrinkar och gå på Full Moon Party....
Men, men vid lite eftertanke så ska jag ej gnälla, nästa vecka är det sportlov och har precis fått mitt schema och ser att jag är LEDIG torsdag/fredag kommande vecka och snart är det ju som bekant helg så att jag känner redan nu att det är dax att släppa den där korta slängen av S.A.S !!
Och icke att förglömma.. ikväll är det ju träning 20.00, kan ju hoppas att det inte är alltför kallt...

onsdag 9 februari 2011

Vart tog dom vägen sen... ?

Efter 3 bra år på Ostindiegatan hos "Majornas Milan" SANDARNA. BK blev det efter vårt Europa äventyr i Makedonien dags att söka nya utmaningar.. och där är vi nu, jag i en ny förening (mer om detta kommer vid senare tillfälle) men vart tog merparten "av mina grabbar" vägen ?? Den tanken slår mig allt som oftast, på vilka planer förbereder dom sig inför en ny säsong ? I vilka klubbar ska dom prestera 2011 ? Man hoppas ju att man "förmedlat" något som utvecklat dom under tiden vi jobbade ihop...
Blir lite nostalgisk ibland och plockar fram dvd inspelningen från vår avgörande match mot NordIrland på en sliten arena i en by i Makedonien och ser Tony, Mike, Gran, Skytting & Dawda i "röd/svart" dress slita som djur i gyttjan, vilken tröjfärg krigar dom i nu ??? Tror mig ha bra koll vilka lag jag skall hålla utkik efter i serietabellerna när serien drar igång i mitten av april och hoppas att det går riktigt bra för:
# Mike Andersson KF.VELEBIT (3)
# Tony Nyarko SEMBERIJA (4)
# Dawda Njie RANNEBERGGEN (4)
# Christian Skytting HINDÅS (6)
# Fredrick Gran HYPPELN (6)
# Jonas Andersson GAIK (6)
Samt givetvis Erik (leveration mannen) som pluggar i Polen ? & "kakmonstret Rikard som jag ej tror lirar någon boll numera
Tony & Dawda.. nu i nya färger !!
Övriga grabbar som kämpar på i SBK tänkte jag spana in på lördag "live" när det skall bli kul att se hur Håkan förvaltat "mitt lag"...

Ännu mera PLURA.. man tackar !!

Det har varit mycket PLURA för mig det senaste och mer skall det bli.. efter att ha lyft "Så mycket bättre" i Tv4 då man varje lördag satt "limmad" i soffan där han bjöd på grymma versioner av framförallt Christer Sandelins "Hon har ett sätt" & Petters "Logiskt" har det blivit ett besök på Lorensbergs Teatern i december när ELDKVARN lirade där samt en klubbspelning på Pustervik i januari med broder Carla  kommer det nu ännu en säsong av hans mat/musik program "Pluras kök". Hälsovårdmyndighterna är nog inte lika nöjda MEN det är stor tv underhållning att se Plura i bar överkropp (en stabil sådan) sippa vin, laga mat, dra gamla anekdoter samt inte minst plocka fram guran och underhålla med sina gäster. Denna gång dock utan Mauro Scocco utan "kungen" kör solo... Premiär i mars och kanalen är Tv3 & undertecknad  räknar redan dagarna.....

Denna känns bra en solig dag.....

tisdag 8 februari 2011

Jag lyfter på hatten.....

Stekhet, I zoonen, Het som en kamin.... "Kärt barn har många namn" heter det ju som bekant men det är bara att lyfta på hatten för Mr R som levererar igen, 3-0 till Leyton efter 34 minuter & deg in på kontot, I morgon tar jag rygg.. bara så att du vet !! Själv sticker jag ut hakan (dock ej lika stor som Johan Rehborgs) och säger att Maffioso, nr3, DD 1 imon på Valla är klar till i skrivande stund 24%...


Good Luck ikväll "Mr R".....

Ikväll håller vi tummarna för min nyblivna vän Mr R.... det känns som att vi vart polare hela livet men faktum är att vi ännu ej träffats !!
Via sms & chatt har vi lärt känna varandra när vi utbytt spelideer och ikväll viskas det om han klivit in "tungt" på ett spel i Engelska fotbollen.
Häll koll på länken till höger: http://www.livescore.com/ så hjälper vi Mr R till att Leyton Orient hemma besegrar Swindon !!
Vårt första möte blir nog till helgen.. alltid kul att träffa en VINNARE !!

måndag 7 februari 2011

"Harry" kör på....

  • HÅKAN HELLSTRÖM 4/6
  • Were the action is 28/6  (Coldplay)
  • IRON MAIDEN 1/7
  • Way out west 11-13/8  (Robyn)
Min goda vän Jonas Harrysson har sett till att personalen på Ticnet förmodligen fått jobba lite ÖT när han bokat upp sin konsertsommar under dagen, vi som känner "Harry" vet att det är fart & fläkt som gäller och han kommer att ha lite att stå i Blekinge pöjken... han nämnde även något om Roxette men det får ej plats bland de stora "drakarna" på listan ovanför...
Kan bli en het sommar för "Harrys" röda jeans och för att inte tala om rösten, lär behövas några Läkerol !!

Kan ju bara hoppas att "Feda" lurar med dig på något Irländskt band man inte hört talas om på ett sunkigt ölhak (repris från i julas) så att du får leka lite på "gräsrots nivå" oxå... Rock on "Harry boy" !!

Test av karaktär på "gubbarna"

ÄNTLIGEN är snön på väg bort (ja,ja, är väl medveten att det snöade runt 14.30 idag) och det innebär att man återigen kan avnjuta asfalt och att man kan återgå till den planerade uppbyggnaden under försäsongen. Grabbarna i GAIK har bitit ihop bra så här långt med det skall bli intressant att se imorgon när det blir dax för intervaller... vilka ledargestalter träder fram när det börjar bli tungt ?? Kollega "Kryddan" & undertecknad har lagt nivån för första passet till 4 x 400m + 6 x 200m samt löp fram/tillbaka på ca 5 km, lagom tror vi. Det finns ju som bekant inga genvägar till framgång så att förhoppningsvis kör vi på bra och "slipper" ta till plan B... trappintervaller (se foto) nästa tisdag. Fyrklöversgatan... here we come !!



September - Mikrofonkåt [HD]

SEPTEMBER i April....

Det är ju egentligen inte konstigare än det låter... den vackra sångfågeln SEPTEMBER som slog igenom för den stora massan i "Så mycket bättre" på Tv4 kommer att förgylla påsken i Göteborg med en spelning under långfredagen (22/4) på Trädgårn, nice !!
Som det verkar blir vi "ett gött gäng" som kommer gå så att det blir en kanonstart på påskhelgen....

söndag 6 februari 2011

Jackson Browne - For America

En "gammal" favorit.....

Satt under söndags förmiddagen med en stor kanna kaffe & skapade en låtlista på Spotify kallad "Nostalgi" där ALLA mina gamla 80 tals hits inkluderades såsom: ALANAH MYLES "Black Velvet, JOHNNY HATES JAZZ "Shattered Dreams", SOFT CELL "Tainted Love"  för att nämn några då jag återigen fick stifta bekantskap med en av mina största idoler på 80-talet JACKSON BROWNE !!
Denna "söta" jänkare med en grym röst som satte många tonårshjärtan i brand (iaf där jag vistades) och ifrågasatte USA & Reagan stötte jag på första gången 1983 med låten "Tender is the night", grymt bra låt & framförllt var ju skivomslaget coolt och det var viktigt när man samlade LP skivor i sina orange färgade backar...
Hans bästa platta kom 1986 och hette "Lives in the Balance" och i denna platta har jag idag hämtat inspiration för ännu en go vecka på jobbet...
Läge för att avsluta med ett gammalt ordspråk: "Det var bättre förr" och ta gärna chansen att upptäcka Jackson Browne för det är han värd !!

Over and out / Bend